Over ons

Deze website is ontwikkeld door het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M). Het IVM is een non-profit organisatie en op landelijk, regionaal en lokaal niveau hét instituut voor goed, veilig en doelmatig medicijngebruik.

Voor de inhoud van deze website werkt het IVM nauw samen met de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP), de beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers. De adviezen worden met hulp van de KNMP regelmatig geactualiseerd.

De website 'Rij veilig met medicijnen' is gericht op bestuurders van motorvoertuigen (auto, motor, vrachtwagen, brom- en snorfiets) die door hun arts voorgeschreven medicijnen gebruiken en aan het verkeer willen/moeten deelnemen. Het doel is het vergroten van de bewustwording over de risico's van medicijnen in het verkeer en het bevorderen van de eigen verantwoordelijkheid (keuze tot wel/niet rijden). Daarnaast is een belangrijke boodschap dat medicijngebruikers hun arts en apotheker om advies vragen over hun geneesmiddelen en de invloed op de rijvaardigheid.

Heb je vragen over deze website, neem dan contact met ons op.